Bitcoin huf


China a interzis tranzacţiile şi minarea de criptomonede, provocând scăderea bitcoin S. Zece agenţii, între care banca centrală şi autorităţile de reglementare a sectorului financiar, a pieţei de capital şi a pieţei valutare s-au angajat să colaboreze pentru a scoate la iveală activităţile ilegale cu criptomonede, fiind pentru prima dacă când autorităţile de supraveghere din Beijing şi-au unit forţele pentru a interzice în mod explicit toate activităţile legate de criptomonede.

bitcoin huf

În luna mai, China a interzis instituţiilor financiare şi companiilor de plăţi să ofere servicii legate de tranzacţiile cu criptomonede. Decizii similare au mai fost luate în şi Reluarea acestor interdicţii scoate în evidenţă dificultăţile de a bloca lacunele legislative şi de a ide ntifica tranzacţiile cu bitcoin, deşi bpncile şi firmele de plăţi afirmă că susşin aceste eforturi.

bitcoin huf

Declaraţia de vineri este cea mai detaliată şi extinsă publicată până acum de principalele autorităţi de reglementare din ţară, subliniind angajamentul Beijingului de a sufoca piaţa criptografică chineză. Mişcarea are loc pe fondul măsurilor restrictive luate la nivel global împotriva criptomonedelorpe fondul îngrijorării guvernelor din Asia şi Statele Unite că monedele digitale private, extrem de volatile, le-ar putea submina controlul bitcoin huf sistemelor financiare şi monetare, ar putea creşte riscul sistemic, promova criminalitatea financiară şi afecta investitorii.

bitcoin huf

De asemenea, autorităţileîşi fac griji că "minarea", procesul de calcul care consumă multă bitcoin huf prin care sunt create bitcoin şi alte monede, dăunează obiectivelor globale de mediu. Agenţiile guvernamentale chineze şi-au exprimat în mod repetat îngrijorarea că speculaţiile cu criptomonede ar putea perturba ordinea economică şi financiară a ţării, una dintre priorităţile de top ale Beijingului.

bitcoin huf

Analiştii spun că China vede, de asemenea, criptomonedele ca pe o ameninţare la adresa yuanului digital, care se află într-un stadiu pilot avansat. Alte monede mai mici au scăzut la rândul lor.

bitcoin huf